På og om vores værksted

Gå på opdagelse og træn øjet i at se! En tur til en mønsk strand efter sten eller fossiler, som du bagefter bearbejder kreativt på værkstedet i Stege. 

Lav din egen gave, brug din kreativitet, slap af fra dagligt stress, oplev noget andet. Eller gør en tur for dine børn. Vi har det der skal til for en sjov og anderledes dag(e)

Torsdag eftermiddage fra 13 – ca. 16. (check, kan ændres)

På vores rimeligt godt udstyrede værksted kan der repareres og nyskabes. Hovedsagelig mindre emner hvor svejsning eller tinlodning kan indgå. Værkstedet er baseret på at fremme genbrug og på hjælp til selvhjælp princippet. Hvilket hovedsagelig betyder at vi støtter til igangsætning og hjælper hvor der er brug for det og er til rådighed med hjælp og det tilbehør vi har til formålet.  

1) Vi har faste åbningsdage på værkstedet. Timer hvor Du/I kan reparere ting I ikke vil bare smide ud, men f.eks. reparere eller genbruge på anden måde. Eller skabe om til at indgå i noget helt nyt. Du indgår på et hold og vi planlægger også aktiviteten efter dit behov. Såvel som efter vores overordnede målsætning om at genbruge og skabe nyt af gammelt, reparere eller af fund fra stranden. 

Du kan også skabe nyt selv, med vores materialer i tin, lidt i sølv og med sten og fossiler fra stranden, skære, slibe, polere. Kort sagt, finde og bruge din kreativitet. Have fornøjelse af at finde på, skabe og lave det på et hyggeligt værksted med andre. Her drejer det sig om at hjælpe hinanden og have en hyggelig stund sammen. Det er efter princippet hjælp til selvhjælp, så hvis vi kan hjælpe dig i gang gør vi det.

Du betaler efter forbrug og aftale. Og behøver ikke at være medlem af Tværsam.

Dag- eller weekendkurser arrangeres!

”Gå på opdagelse og træn øjet i at se og opdage. En tur på den mønske strand ved Hvide Klint
der er internationalt berømt på grund af sine også lodrette opstemninger af flint fra istiden. (Findes ikke på Store Klint). Søg efter sten og fossiler og find emner som du bagefter kan bearbejde kreativt på vores værksted i Stege.

Lav din egen gave, brug eller udvikl´ din kreativitet, slap af fra dagligt stress, eller bare oplev noget andet. Eller gør det som en familietur med dine børn. Vi har det der skal til for at omsætte en sjov og anderledes dejlig tur på stranden.

2) Vi kan tilbyde kurser på værkstedet med det udstyr vi har indenfor fremstilling til kollager, smykker, stenslibning, installationer m.m. Du kan lære at lodde, at svejse, at kreere dine egne gaver eller brugsting.                 

  1. 1.Indenfor genbrug
  2. 2.Sten- og fossilslibning
  3. 3.Efter en tur på stranden ved Hvide klint på udkig efter sten og fossiler vil dit syn på strand og klint aldrig være det samme. Vi kan hyres og arrangere kurser for hele familien. (Prisen vil typisk være kr. 50,- pr. deltagertime per voksen over 16 år, ved minimum 5 og max. 8 deltagere, plus evt. køb af tilbehør og forbrug af materialer fra værkstedet. Der må eventuelt beregnes et mindre beløb til forbrug af f.eks. gas)

I kurserne kan strandture indgå hvor vi indsamler emner til bearbejdning.

Eksempel på priser:

Eksempel: Et strandbesøg med turleder f.eks. med indledning dagen i forvejen med tre timers strandtur på Hvide Klint til evt. selv at finde emner til brug i værksted, med guide kr. 600,- for 8 personer i egne biler.

Eksempel: For et U/V ved værkstedsforløb på seks timer 6 x 4 personer x 50,- kr. pr. deltagertime = 1.200,- kr fire børn under 16 halv pris kr 600,- total 1.800,- for 6 timer på værksted med instruktør. Uden indledende strandbesøg, Tværsams materialer betales efter forbrug.

Børn under 14 år er forældrenes ansvar på værkstedet. Der gives introduktion til alt.  

Tryk her og se en folder med tilbud.

Venlig hilsen
Tværsam
Benny Rasmussen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
tlf. 21 47 62 84 

 

Værkstedet:

Værkstedet, et legested der kan anvendes på mangfoldige måder med sin tilknytning til en kaffestuefacilitet, mødelokale m.m.

Fra reparationer til nyskabelse af bestående og med støttematerialer fra natur og overskud fra ”restaffald”. Tin lavet til bevarelse af minder, til eget brug, selvgjort er velgjort og som mental hygiejnisk virke, man ”glemmer sig selv” når man ”gør noget med mening for en selv. Kort og godt: Og sammen bliver det sjovere…  

Andre typer kurser kan arrangeres efter aftale: Den vejledende generelle pris er 50,- pr. deltagertime plus forbrug af materialer eller andet specielt som instruktion, længerevarende introduktion til maskiner etc. Prisen på de 50,- kr. pr time pr deltager dækker normal introduktion til selve værktedet.

Værkstedet fungerer bedst ved kun seks personers deltagelse, men op til otte kan accepteres (hvis børn medvirker) børn under otte år kun under ledsagelse af en voksen.

Der er et veludstyret værksted til rådighed til denne type kreativitet. Her er mulighed for stenslibning, polering, tinlodning, svejsning (egne materialer) smeltning, boring, støbning, bearbejdning i tin og visse metaller, (ikke sølv og guld), kun genbrugstin bruges) slibning, pudsning og montering med kæde, snor eller lædersnor.

Værkstedet er også:

Gør det selv aktivitet, uden at du skal være medlem og koster 50,- kr. pr. dag at benytte med ikke forbrugende materialer, men inklusive el-vand og varme og måske en kop kaffe. Ekstra betales forbrug af værkstedets eller Tværsams materialer og forbrugsstoffer, som gas, tin- eller svejsetråd. Evt. ekstra intro til værksted og vejledning efter telefonisk aftale.